Існує ймовірність, що Росія планує провести масове відключення інтернету. Це підтверджується роз'ясненням Центру протидії дезінформації Консультативної ради з національної безпеки та оборони України щодо дедалі більших збоїв у роботі інтернету в Росії останнім часом.

Докладніше про те, що в Росії хочуть повністю відключити інтернет, інформує УНІАН.

Зазначається, що відключення проводяться на підставі захисту росіян від атак українських безпілотних літальних апаратів. Наприклад, у період з 25 по 30 січня траплялися відключення мобільного інтернету в Ленінградській, Псковській та Новгородській областях. Проте це не завадило безпілотнику завдати удару по підприємству "Невський мазут".

Крім того, 30 січня зафіксовано масовий збій роботи інтернету у всій Росії.

На думку Центру протидії дезінформації, основною причиною перебоїв з інтернетом у Росії може бути перевірка механізмів переходу до "суверенного інтернету". Роскомнагляд вже прозвітував про запуск "комплексу протидії загрозам" у мережах постачальників послуг інтернету, що надає таку можливість.

Також слід звернути увагу на те, що 17 березня у Росії очікуються "президентські вибори".

"Незважаючи на заяви пропаганди про всенародну підтримку Путіна, масові протести в Башкирії та Якутії показали вразливість системи. Щоб запобігти можливим протестам і додатково "закрутити гайки" після "виборів" ймовірність масового відключення інтернету у РФ дуже висока", - заявили в ЦПД.

Читайте також:

Мобілізація у лютому: до чого готуватимуться і кому роздаватиму повістки. Це потрібно знати

Заберемо Закарпаття собі: в Угорщині вже розповіли на які українські території претендують

Росіяни почали масово нападати на військкомати, аби зірвати мобілізацію. Путіну вже не вірять