У ніч проти 1 лютого воїни спецпідрозділу Group 13 Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер "Іванівець" Чорноморського флоту РФ, який проводив рейд в озері Донузлав на тимчасово окупованому півострові Крим.

Докладніше про те, що ГУР провів спецоперацію, через яку важливий ракетний катер росіян пішов на дно, повідомляє ГУР МО в мережі Telegram.

"В результаті низки прямих влучень у корпус російський корабель отримав пошкодження, несумісні з подальшим рухом, – "Івановець" дав крен на корму і затонув", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що "Іванівець" був задіяний у кількох пошуково-рятувальних операціях в озері Донузлаві. Однак у цьому випадку російський корабель зазнав серйозних пошкоджень, спричинених прямими влученнями, що призвело до його потоплення. Повідомляється, що вартість знищеного судна оцінюється приблизно $60-70 мільйонів доларів. Більше того, для окупантів ця втрата виявилася марною, оскільки відомо, що їхня пошуково-рятувальна операція в Донузлаві завершилася безуспішно.

Також варто зазначити, що це не перший випадок, коли українські військові відбивають дії російських військових кораблів і успішно виконують важливі місії для забезпечення безпеки водної частини Кримського півострова, поки що підконтрольного Росії.

Читайте також:

Заберемо Закарпаття собі: в Угорщині вже розповіли на які українські території претендують

Росіяни почали масово нападати на військкомати, аби зірвати мобілізацію. Путіну вже не вірять

Діти не вижили: українських операторів дронів відправили з автоматами на штурм. Подробиці скандалу