Повідомляється, що Держдума РФ схвалила закон, що дозволяє конфіскувати майно в осіб, засуджених за поширення "фейкових новин" та публічні заклики до екстремістської діяльності, пов'язаної з військовими.

Про це повідомляє «УНІАН».

Як зазначає Sota, речник Держдуми В'ячеслав Володін назвав цей новий закон "законом про негідників". Його цитують усі пов'язані з нею росЗМІ, включаючи "Парламентську газету".

"Володін назвав остаточно ухвалений закон про конфіскацію майна у фігурантів кримінальних справ за політичними статтями "законом про негідників", - повідомляє Sota.

Цей закон також дозволяє конфіскацію грошей та майна, пов'язаного з такими злочинами, як дезертирство, саботаж та розголошення державної таємниці.

"Прийняте рішення дозволить карати тих, хто веде діяльність проти своєї країни, - позбавляти цих негідників почесних звань, а також конфіскувати їхнє майно, гроші та інші цінності", - заявив Володін.

Так, законопроект підтримали депутати різних політичних фракцій, крім групи "Нові люди". Спікер Держдуми В'ячеслав Володін розкритикував цей закон, наголосивши на його меті - покарати тих, кого вважають зрадниками.

Критики стверджують, що широке формулювання закону може охоплювати широкий спектр дій, які потенційно впливають на свободу вираження поглядів. Цей крок сприймається як частина ширшого придушення інакодумства та окремих осіб, які критикують дії російського уряду.

"Слідство може вважати, що всі ваші гроші на рахунку призначені для фінансування "небажаної" організації, а отже підлягають конфіскації в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають юристи, багато залежить від "фантазії слідчого".

Читайте також:

Це потрібно робити всього раз на місяць: чим підгодувати огірки, щоб вони виросли солодкими та хрусткими.

І навіть борошно не потрібне: рецепт справжньої сирної запіканки, яку раніше давали у дитячому садку

Можна отримати 16 тисяч гривень: хто з українців має на це право та у яких будинках потрібно проживати