Віктор Ягун, колишній заступник голови Служби безпеки України та генерал-майор запасу, висловив серйозні побоювання щодо можливості агресії з боку Росії щодо деяких країн, які раніше входили до складу Радянського Союзу.

На його думку, ця загроза є найгострішою для країн пострадянського простору.

Особливе занепокоєння викликає ситуація в Казахстані, де вже можна помітити ознаки посилення проросійських настроїв та появу агресивної риторики на російських телеканалах, які стверджують, що Казахстан є "штучною" державою. Це створює загрозу, що Росія може скористатися подібним настроєм для здійснення вторгнення або дестабілізації ситуації в регіоні.

"Частина Грузії вже окупована, а всередині держави все більше піднімають голову проросійські сили. На території Вірменії знаходяться російські війська: там можливий сценарій, коли проросійська опозиція звернеться за допомогою до бази РФ, яка захопить державні органи та здійснить переворот. Окремий випадок - це Молдова , яку зараз серйозно прикриває Україна", - сказав Ягун

Крім цього, Ягун висловив побоювання і щодо інших країн регіону, таких як Молдова, яка зараз відчуває підтримку з боку України, але все ж таки залишається вразливою перед потенційною російською агресією.

"Риторика така ж, якою раніше була про Україну - мовляв, немає такої нації, як казахи, вони всі "росіяни, малороси", якісь незрозумілі племена, які туди-сюди ходили, а "росіяни" їх об'єднали. Пропагандисти в РФ , як справжні фашисти, вже заперечують існування узбецької та азербайджанської націй", - сказав генерал-майор.

Читайте також: