Російський президент Володимир Путін все частіше викликає тривогу у країнах Європи своїми агресивними висловлюваннями та діями.

Нещодавно він погрожував не лише Польщі, а й іншим країнам, включаючи Латвію та Фінляндію. Ці погрози мають серйозний характер, особливо враховуючи можливість застосування ракет "Іскандер", здатних навіть досягти Берліна.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський висловив стурбованість з приводу того, що Росія розмістила свої збройні сили у стратегічно важливих регіонах.

Нещодавно російські танки були помічені у Білорусі, а також було відмічено переміщення ядерної зброї під Кенігсбергом, що загрожує всій Європі. Польща, перебуваючи всього за 250 кілометрів від місця розміщення російських танків, особливо стурбована такою близькістю до своїх кордонів. Однак, незважаючи на це, у Німеччині громадськість мало обговорює такі питання, що викликає подив з боку польського міністра.

Сікорський наголосив на необхідності швидкого реагування з боку Європи на посилення тиску на Україну з боку Росії.

Він зазначив, що хоча сукупні економічні ресурси Європи значно перевершують ресурси Росії, остання є лідером у виробництві боєприпасів. Це ставить перед європейськими країнами серйозний вибір: або збільшити зусилля у підтримці України, або ризикувати втратою контролю у регіоні у разі зміцнення впливу Росії.

Останнім часом західні засоби масової інформації активно обговорюють можливість нападу Росії на країни НАТО.

Публікація німецького видання Bild, яка, ймовірно, розкриває секретні документи щодо планів оборони альянсу на 2025 рік, викликала нову хвилю занепокоєння. Глава Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль також попередив про можливість агресії з боку Росії, наголосивши, що навіть будинки України не вгамують спраги влади Путіна.

Читайте також: