Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання на ухвалення військовими закону про "справедливу мобілізацію". Під час інтерв'ю німецькому телеканалу ARD Зеленський наголосив на важливості справедливості у процесі мобілізації.

Про це пише «УНІАН»

Він наголосив на необхідності справедливої ​​ротації, достатньої кількості відпусток та всеосяжного законодавства, яке враховує інтереси тих, хто бере участь у мобілізації.

"Тільки за справедливістю. У моменті мобілізації важливий момент демобілізації. Багато хто відвоював багато днів. Є люди, які 700 днів на полі бою. Я їм вдячний за захист нашої держави. Як кожен українець. Подяки обмаль, я вважаю, від суспільства. Треба справедливі ротації. Треба давати широкі відпустки. Грошами все прикрити не можна. Хоча заробітні плати високі, проте справедливість у цьому напрямку", - зазначив він.

Також президент України додав: "Я б хотів, щоб це був комплексний справедливий законопроект... їхнє завдання сьогодні - це зробити. Ніхто не каже, що це популярне рішення чи не популярне. Але мені здається, важливо, щоб військові разом із Міністерством оборони підготували справедливу відповідь на це запитання".

Зеленський визнав існування відеозаписів, на яких видно, як людей силою забирають військові, зокрема представники військкоматів, які розшукують осіб, які не з'явилися добровільно.

"Але тут я хотів би, щоб ми були також із вами справедливими та чесними. Є випадки такі? Так, є. Абсолютно ні. І вони не повинні цього робити", - сказав президент.

Він заявив, що подібні випадки «дуже неправильні», і наголосив на важливості справедливості та чесності. Зеленський закликав до сучасного, цифрового підходу до мобілізації, використання технологій для оптимізації процесу та усунення необхідності для військовослужбовців ходити вулицями у пошуках людей.

"Сьогодні є можливості застосування діджитал-формату тощо. Ми живемо під час цифровізації. Тим більше, ми дуже цифровізована країна. Ми налагодили цей процес. І під час ковіда, і під час війни. Немає питань вирішити це питання сучасно", – сказав Зеленський.

Коментарі президента відображають прихильність до забезпечення справедливого та прозорого процесу мобілізації, усунення побоювань щодо потенційних зловживань та підкреслення використання сучасних цифрових інструментів для забезпечення ефективності та справедливості.

Читайте також:

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не вручали повістку. Нові правила

Євгеній Єнін одержав орден Ріо Бранку — найвищу державну нагороду Бразилії

Їй захоплювалися всі чоловіки: за загадкових обставин не стало легенди журналу Playboy