У Росії дедалі частіше лунають вибухи у різних містах, а Москві літають невідомі безпілотники.

Так, наприклад, у п'ятницю, 26 січня 2024 року, в Ленінградській області місцеві жителі помітили величезний стовп диму. Близько 15:40 жителі Виборга почали повідомляти в соцмережах про звук вибуху: "бабахнуло так, що все місто затремтіло".

"Жителі Виборга публікують відео сильного вибуху в Ленінградській області. За словами місцевих, вони почули потужний вибух, після чого з'явився стовп білого диму", – зазначає один із російських пабліків.

"Очевидці повідомляють про величезний стовп диму під Виборгом. Йому передував потужний гуркіт", - повідомляє ще одне російське ЗМІ.

В адміністрації Виборзького району поспішили пояснити, що вибух стався на місцевому кар'єрі, де видобуток граніту.

"На відео вибуху у Виборзькому районі Ленобласті, що стурбувало соціальні мережі, відображені лише планові вибухові роботи з видобутку гранітної крихти в кар'єрі Гаврилово», — йдеться в Telegram-каналі адміністрації Ленінградської області.

При цьому в МНС РФ заявили, що вибух був "плановим", уточнивши, що стався контрольований вибух породи на кар'єрі "Еркіля" в селищі Тамісуо, що входить до межі Виборга.

Нагадаємо, що схожий випадок стався у Виборзі і рік тому — тоді мешканців міста налякав підрив верхніх пластів породи на кар'єрі у Гаврилові.

До речі, у середині січня безпілотник ЗСУ вперше атакував Ленінградську область. 21 січня у морському порту Усть-Луга на заході області загорівся термінал "Новатека" - пожежу загасили лише за добу. Причиною вибуху в компанії назвали "зовнішню дію".

Читайте також:

Вже вибухає Владивосток: росіяни моляться і не розуміють, що відбувається

Як захистити вікна від вибухової хвилі: шість ефективних методів

Путін не заперечував: журналісти розповіли, як на крило літака Пригожина поставили вибухівку та викликали бульдозер