Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія запропонував організувати військові навчання для всіх держслужбовців та народних депутатів України.

Про це пише « УНІАН»

Він запропонував їм пройти ці навчання на тих самих умовах, що й іншим українцям, наголосивши, що це не буде очна підготовка депутатів. Мета полягає в тому, щоб мотивувати громадян не боятися мобілізації та підвищити поінформованість про цей процес.

Арахамія наголосив на необхідності пояснити суспільству, як працює мобілізація, оскільки існують неправильні уявлення про тренувальний процес.

Так, Давид Арахамія запропонував, щоби чиновники, у тому числі депутати парламенту, проходили навчання у військових навчальних центрах разом з іншими українцями. Він уточнив, що для парламентаріїв навчання буде частковим та не замінить регулярні заняття.

"Я не маю на увазі, що ми будемо замість сесії у навчанні. Це буде парт-тайм", – сказав він.

Ця пропозиція прозвучала в контексті дискусій щодо можливості мобілізації різних верств населення в Україні з міркувань безпеки, дехто виступає за включення нинішніх депутатів до мобілізаційних зусиль.

Читайте також:

Це обов'язково потрібно зробити: як провести ревізію льоху взимку, щоб потім не шкодувати

Ви точно захочете похвалитися цією стравою: рецепт сирної запіканки з куркою та сиром

На якій швидкості ваш автомобіль набагато менше споживатиме палива: не кожен про це знає

Можете їх одразу викинути: названі головні помилки при купівлі насіння для дачі та городу