Головнокомандувач литовської армії Валдемарас Рупсіс заявив, що вважає, що війни між Росією та НАТО наступного року не буде, вважаючи таку ймовірність "вкрай низькою".

Про це пише «zn»

Він пояснив, що цей висновок ґрунтується на оцінці поточних можливостей країни-агресора, заявивши, що Росія не має можливості розпочати війну з блоком НАТО.

Однак Рупсіс підкреслив, що Литві необхідно залишатися готовою до можливого конфлікту, висловивши при цьому велике занепокоєння щодо потенційних конфліктів в інших частинах світу, які можуть перерости у більшу війну.

"У них немає таких можливостей, щоб почати війну з блоком НАТО, це неможливо, - заявив Рупшис, погодившись з тим, що і відповідні умови, і ситуація з безпекою все ж таки можуть змінитися. - Литві в будь-якому випадку слід готуватися до можливого конфлікту. Мене більше турбують можливі конфлікти не тільки в Європі, а й в інших точках світу, які можуть призвести до масштабнішої війни".

Оцінка головнокомандувача литовською армією відображає обережний оптимізм щодо безпосередньої загрози війни між Росією та НАТО, наголошуючи на важливості постійної готовності.

Рупсис визнає динамічний характер міжнародних відносин та можливість зміни ситуації у сфері безпеки. Його увага до проблем конфліктів за межами Європи наголошує на взаємопов'язаному характері глобальної безпеки та необхідності пильності при моніторингу різних геополітичних подій.

У заяві наголошуються на поточних проблемах, з якими стикаються країни за підтримки регіональної та глобальної стабільності.

Читайте також:

Секрети, про які знають не всі: як виростити ранню редиску хрумкою та солодкою

Церковне свято 26 січня: цього дня не плануйте жодних прибирань

Доведеться заплатити за дорогий ремонт: чому не можна змішувати антифризи різних кольорів