Німеччина оголосила про плани передати Україні військові гелікоптери Sea King Mk 41, що означає, що така техніка буде надана вперше.

Про це пише «УНІАН».

У Міністерстві оборони Німеччини повідомили, що в Україну буде відправлено шість багатоцільових вертольотів Sea King Mk 41 разом із необхідними аксесуарами, запчастинами та навчанням.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус наголосив на універсальності вертольотів Sea King, заявивши, що вони допомагатимуть Україні в різних завданнях - від розвідки над Чорним морем до транспортування військ.

"Sea King - це перевірений і надійний вертоліт, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перше німецьке постачання такого роду", - сказав Пісторіус.

Німеччина активно надає військову допомогу Україні, загальний обсяг допомоги з початку конфлікту оцінюється приблизно шість мільярдів євро. Канцлер Олаф Шольц закликав збільшити постачання зброї до України від партнерів ЄС.

Рішення Німеччини передати Україні військові гелікоптери Sea King Mk 41 є значним кроком у зміцненні обороноздатності України.

Гелікоптери, відомі своєю універсальністю, розширять можливості України в таких галузях, як розвідка та транспортування військ. Цей крок є частиною ширших зусиль Німеччини щодо підтримки України у військовому відношенні, при цьому суттєва допомога вже надана з початку війни.

Читайте також:

Щоб механік не "розвів" на гроші: як самостійно перевірити справність кондиціонера у машині

Ви здивуєтеся зекономленим грошам: як вимити губку від жиру та бруду, щоб знову не купувати нову

Рецепт ситної запіканки з капустою та фаршем, яку називають "Льонівий голубець"