Днями міністр з питань стратегічних галузей промисловості України під час дискусії Deciding Your Tomorrow заявив, що дрони, які атакували нафтобазу в Санкт-Петербурзі 18 січня 2024 року, були українськими виробництвами. Не дивно, що це спричинило переполох у місті.

Так, стало відомо, що після серії вдалих атак на портові термінали в Ленінградській області, влада регіону вирішила розмістити зенітно-ракетні комплекси С-300 в Ленінградській області навколо Санкт-Петербурга.

Про це 23 січня повідомляє видання Astra.

Так, місцевий мешканець зняв на відео розміщення ЗРК С-300 — один із комплексів перекрив проїжджу частину, намагаючись розвернутися.

"Ставлять С-300 навколо Пітера. Тож, хлопці, готуємося до гіршого", - каже автор відео.

Посилання:

  • С-300 – сімейство радянських зенітно-ракетних комплексів середнього радіусу дії. Залежно від конкретного типу установки та ракет-перехоплювачів найбільша дальність може сягати 150, 200, 300 кілометрів. Дозволяють протидіяти балістичним ракетам малого та середнього радіусу дії та цілям, що летять на малих висотах.

Російські журналісти пов'язують це з атаками на "Петербурзький нафтовий термінал" 18 січня та газовий термінал компанії "Новатек в Усть-Лузі 21 січня".

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 21 січня, у порту Усть-Луга під Санкт-Петербургом після вибухів спалахнула пожежа. Вогонь охопив термінал компанії Новатек — найбільшого у Росії незалежного виробника природного газу.

До речі, після атаки безпілотниками СБУ на нафтовий термінал Усть-Луга Ойл танкери, що були біля нього, відійшли далеко у море. Схоже, росіяни змушені перекидати ще більше настанов протиповітряної оборони з фронту для захисту тилу.

Читайте також:

"Кинджали", С-300 та крилаті: стало відомо, скільки ракет випустили росіяни по Україні

Потужний обстріл Києва російськими ракетами С-300: Жданов розповів, чи долетить цей мотлох