Згідно з повідомленнями Сил оборони півдня України, у Чорному морі було виявлено три авіаносці з крилатими ракетами "Калібр" Чорноморського флоту Росії, що викликає занепокоєння щодо підвищеної ракетної загрози.

Про це пише «УНІАН»

Військові уточнили, що після недавнього вщухання шторму в Чорному морі до військово-морського угрупування противника поповнилася додаткова підводна ракета-носій.

"У Чорному морі поступово вщухає шторм і вороже корабельне угруповання поповнилося ще одним підводним ракетоносієм!" - зазначають українські військові.

Українські військові наголосили на дуже високому рівні ракетної небезпеки, зазначивши, що сумарний потенційний залп ракет "Калібр" може досягати двох десятків одиниць. Незважаючи на труднощі, у відомстві наголосили на уважності до сигналів повітряного попередження.

"Сигнали повітряних тривог не ігноруємо!" - наголошують у відомстві.

Вранці в Чорному морі несли бойове чергування десять кораблів ворожого флоту, у тому числі два надводні ракетоносці, оснащені 16 крилатими ракетами "Калібр". Крім того, повідомлялося, що один російський корабель патрулював Азовське море.

Повідомляється також, що противник завдав двох авіаударів, у ході яких за різними населеними пунктами було випущено 15 керованих бомб. До постраждалих районів входять Качкарівка, Республіканець, Милово, Тягинка, Берислав, Зміївка та Червоний Маяк.

Російська армія також, ймовірно, застосувала проти мирного населення близько двадцяти FPV-дронів, скинувши два десятки осколкових боєприпасів з БПЛА різних модифікацій. Постраждали прифронтові населені пункти Херсонської та Миколаївської областей, що спричинило жертв серед мирного населення.

23 січня Росія також вкотре влаштувала масований ракетний обстріл України. На превеликий жаль, постраждало дуже багато людей, особливо у Харкові, Києві та інших містах. Проте РФ обстрілює ракетами та безпілотниками не лише ці міста, що говорить про великі втрати серед українців по всій країні.

Читайте також:

Не повторюйте цю помилку: чому не можна прогрівати машину в мороз, якщо вона довго стояла і ви не збираєтесь їздити

Щоб не довелося викликати швидку: як зрозуміти, що печериці вже зіпсувалися та стали небезпечними

Будьте готові до цього: кому з українців можуть перестати виплачувати пенсії