В Одесі є повідомлення про свавілля співробітників ТЦК та СП, які нібито насильно витягують із маршруток чоловіків призовного віку. Відео із такими інцидентами поділився відомий український журналіст Андрій Цаплієнко.

Про це пише «apostrophe»

Відео передбачає, що дії ТЦК здаються довільними і можуть бути свідомо продемонстровані для певного сюжету на російському телебаченні. Це викликає занепокоєння щодо того, як поводяться з особами призовного віку під час цих процесів.

"Одеська маршрутка з ранку. Складається враження, що таке свавілля ТЦК навмисне демонструється для картинки на російському ТБ", - йдеться у повідомленні.

Важливо відзначити, що Україна перебуває у затяжному конфлікті з Росією, який із 24 лютого 2022 року переріс у повномасштабну війну. Видача повісток пояснюється як частина необхідної процедури поновлення даних українських громадян.

Хоча отримання виклику не означає автоматичного виклику на військову службу, визнається, що в країні, яка перебуває у стані війни, відповідь на такий виклик може призвести до потенційного призову на військову службу.

У повідомленні наголошується, що видача повістки є нормальним процесом у країні, яка веде війну, і наголошується на обов'язку кожного українця захищати свою країну.

Заява завершується нагадуванням про те, що втеча від війни не може гарантувати безпеку, оскільки завтра війна може поширитись і на інші регіони.

Читайте також:

У Білому домі вже попередили: для України наступні кілька місяців будуть критичними

Не всі про це знають: для чого досвідчені господині заливають мінеральну воду у праску і як це допомагає

Явно застудив голову: Медведєв раптово накинувся на Зеленського, видавши чергову порцію маразму.