Повідомляється, що група невідомих кібердобровольців здійснила успішну кібератаку на одного з найбільших московських інтернет-провайдерів "Акадо-Телеком".

Атака призвела до значних збоїв у роботі низки російських держорганів, які користувалися послугами цього провайдера, включаючи адміністрацію Путіна, ФСБ, ФСТ, органи місцевого самоврядування в Москві та інших регіонах, «Сбербанк» та низку інших структур.

РБК-Україна з посиланням на прес-службу Головного розвідувального управління повідомило, що збій стався 21 та 22 січня. Численні російські користувачі скаржилися на повсюдну відсутність доступу до Інтернету та неможливість зв'язатися зі службою підтримки "Акадо" в цей період.

"В результаті успішних дій невідомих кіберволонтерів у Росії виник масштабний збій у роботі великого інтернет-провайдера "Акадо-телеком"", - інформують у відомстві.

У Головному розвідувальному управлінні заявили, що дії кібердобровольців суттєво ускладнили або унеможливили роботу державних відомств у Росії. До постраждалих регіонів входить Москва, де знаходиться штаб-квартира провайдера, а також низка регіонів країни. Точні масштаби втрат для Росії оцінюються.

"В результаті проблем, що виникли як у Москві, де розташована штаб-квартира провайдера, так і в ряді регіонів Росії, значно ускладнена або неможлива діяльність державних відомств агресора", - розповідають у ГУР, повідомивши, що точний масштаб збитків для Росії уточнюється.

Ця кібератака є частиною серії дій, здійснених українськими ІТ-фахівцями з початку повномасштабної війни та націлених на сайти відомих російських банків, державних установ та ЗМІ.

Такі відомі організації, як Міністерство оборони Росії, Роскомнагляд та Росавіація, зіткнулися з перебоями у роботі своїх онлайн-сервісів через кібератаки.

Читайте також:

Вироби масонів: для чого потрібна таємна кнопка на ремені безпеки в авто

Жінки за ним сохли мільйонами: не стало легенди серіалу "Беверлі-Хіллз, 90210". Пішов таким молодим

Сусіди проситимуться до вас на сніданок: як приготувати ароматні ванільні сирники