Метеоролог Ігор Кібальчич надав детальний прогноз погоди на період із 22 по 28 січня в Україні.

Про це повідомляє glavred.info

Прогноз свідчить про настання холодної погоди, хоча у середині тижня очікується деяке підвищення температури. Важливо відзначити, що протягом цього періоду на території країни очікуються сніг та мокрий сніг, а у західних та південних регіонах також прогнозуються дощі, тумани та налипання мокрого снігу.

Починаючи з 22 січня, у понеділок в Україні домінуватиме антициклон, що призведе до мінливої ​​хмарності без опадів.

Проте, на дорогах слід очікувати ожеледицю. Денний вітер дме з південного сходу зі швидкістю 5-10 м/с. Температура повітря впродовж дня коливається від -4 до +1 °C, на півночі лівобережжя від -3 до -8 °C.

Прогноз на 23 січня, у вівторок, передбачає появу опадів у вигляді снігу та мокрого снігу у західній частині країни та північних областях.

На дорогах можливі ожеледиця та пориви вітру. Швидкість південно-західного вітру становитиме 5-10 м/с. Температура повітря в нічний час коливатиметься від -2 до -7 °C, протягом дня від -2 до +3 °C.

Згідно з прогнозом на 24 січня, середу, у всій Україні очікуються опади.

Виняток становлять лише Приазов'я, Крим та Донбас, де утримається переважно суха погода. У західних областях удень очікуються помірні, а подекуди значні опади у вигляді снігу та мокрого снігу, з наступним переходом у дощ. Також не виключено налипання мокрого снігу та ожеледиці. Швидкість південно-західного вітру становитиме 5-10 м/с, з окремими поривами до 15-20 м/с у західних областях. Вночі температура повітря буде від -4 до +1 °C, вдень від -1 до +4 °C. У східній частині та у Карпатах вночі очікується від -7 до -12 °C, а вдень близько 0 °C.

Прогноз на 25 січня, четвер, передбачає сніг, мокрий сніг та часом дощ.

Метеоролог попереджає про можливе налипання мокрого снігу, тумани та ожеледицю. Вітер зміниться із південного на західний, зі швидкістю 7-12 м/с, з поривами до 15-20 м/с. Температурний діапазон повітря вночі становитиме -3...+2°C, удень +1...+6°C. У східних областях та у Карпатах очікується вночі від -3 до -8 °C, вдень близько 0 °C.

На останній робочий день тижня, 26 січня, очікується продовження впливу атмосферних фронтів, що призведе до опадів у вигляді снігу та мокрого снігу.

У Приазов'ї та на Криму також можливі дощі. На дорогах ожеледиця. Вітер буде мінливим на лівобережжі зі швидкістю 3-8 м/с і північно-західним на правобережжі зі швидкістю 7-12 м/с. Температурний діапазон вночі від -2 до +3 °C, вдень від -1 до +4 °C.

У суботу, 27 січня, прогнозується невеликий сніг та мокрий сніг, а у західних областях - помірні опади.

У деяких місцях можливий туман. На дорогах утримається ожеледь. Вітер змінюватиме напрямок зі швидкістю 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0...-5°C, вдень -2...+3°C.

Читайте також: