Президент Володимир Зеленський передав щире послання українцям у День Соборності, наголосивши на доблесті захисників країни. Зеленський наголосив на важливості єдності, заявивши, що тільки сильні особи можуть об'єднатися, і лише об'єднане населення може вистояти.

Про це пише «obozrevatel»

У своєму відеозверненні 22 січня Зеленський зазначив, що початок повномасштабної війни продемонстрував прихильність українців до справжньої єдності та незалежності, виходячи за рамки простих декларацій.

Президент заявив, що справжня єдність українців має вирішальне значення для того, щоб змусити російських окупантів залишити країну, перетворивши ідеали Акту про об'єднання окремих частин України в реальність, що відчутна.

Зеленський закликав українців боротися колективно, наголосивши, що єдність нації поширюється по всьому світу. Він проголосив: " Сьогодні кожен українець б'ється за кожного українця, доводячи, що коли всі українці тримаються за руки, вони не піднімуть їх вгору, щоб здатися. Боремося всі! І сьогодні це стосується не лише обох берегів Дніпра. Сьогодні соборність українців охоплює обидві півкулі Землі, у кожному куточку якої 24 лютого пролунало – я українець".

Більше того, президент Зеленський заявив про намір внести до Верховної Ради законопроект, що пропонує комплексні законодавчі зміни та запровадження поняття множинного громадянства. Ця ініціатива спрямована на надання громадянства етнічним українцям та їхнім нащадкам у всьому світі, за винятком громадян Росії, країни-агресора.

Крім того, Зеленський повідомив, що підписав указ щодо територій у Росії, історично населених українцями. Президент наголосив, що це рішення спрямоване на відновлення правди про історичне минуле України заради майбутнього нації.

Так, після цих слів росіяни явно почали нервувати, оскільки вони думають, що Брянськ, Курськ нібито можуть увійти до складу України так само, як і Запоріжжя та Херсон «пришили» до конституції РФ.

Текст указу глави держави №17/2024 від 22 січня оприлюдений на сайті Офісу президента.

"Росія впродовж століть систематично вчиняла і продовжує вчиняти дії, спрямовані на знищення національної ідентичності, пригноблення українців, порушення їхніх прав і свобод, у тому числі на історично населених ними землях на Кубані, Стародубщині, Північній та Східній Слобожанщині в межах сучасних Краснодарського краю, Білгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей Російської Федерації", — йдеться у документі.

Читайте також:

Щоб не згорів двигун: як насправді потрібно перевіряти рівень олії, щоб не попрощатися з машиною

Перевірте свою квартиру: скільки доведеться заплатити за те, що у вас є зайві квадратні метри

Ви прицмокуватимете і проситимете добавки: рецепт ніжних свинячих реберець по-канадськи