Нещодавно глава ГУР Кирило Буданов заявив, що Україна завдаватиме нових ударів по військових об'єктах на території Росії, тому що більшість систем ППО та РЕБ зосереджені на тимчасово окупованих територіях. Не минуло й тижня з моменту цієї заяви, а дрони атакували російські військові об'єкти у Смоленську, Тулі та Орлі.

"Йде планова робота Головного управління розвідки", – зазначили у ГУР.

Наприклад, "Нафтовий термінал "Усть-Луга Ойл" у Ленінградській області – важливий об'єкт росіян. Ще б пак, успішна атака на цей термінал завдала б не тільки економічної шкоди Росії, позбавивши окупантів можливості заробляти кошти на ведення війни в Україні, а й значно ускладнила б логістику палива для військових РФ.

У ніч проти 21 січня Служби безпеки України провела успішну атаку на морський термінал у російському Усть-Лузі Ленінградської області. Так, внаслідок поразки безпілотниками там розпочалася масштабна пожежа, росіяни проводили евакуацію співробітників.

Відразу після початку займання на заводі було зупинено технологічний процес і оперативно створено штаб з ліквідації наслідків — збитки наразі встановлюються.

До речі, в Росії цієї ночі, 21 січня, було гучно " не лише в районі нафтового терміналу. Крім того, вибухи чули і в російській Тулі, де було атаковано завод "Щеглівський вал" з виробництва ЗРК "Панцир". Ця атака, своєю чергою, стала справою рук українських розвідників.

Зазначимо, що буквально два дні тому ГУР здійснило наліт безпілотниками на нафтобазу "Роснафти", але і на Тамбовський пороховий завод. Обидва об'єкти, як і раніше, зазнавали ударів БПЛА. Підприємство є одним із найбільших російських виробників праху для всіх видів зброї та артилерійських систем Сухопутних військ, ВМФ та ВКС Росії. За окремими марками порох – єдиний у Росії.

Читайте також:

Путін не заперечував: журналісти розповіли, як на крило літака Пригожина поставили вибухівку та викликали бульдозер

Росіяни думали, що це надзвичайний землетрус: перші подробиці потужних вибухів у Смоленську

"Чорна смуга" для Росії: вже почали гриміти вибухи на заводах, де роблять "Кинджали"

Вибух у Білорусі: партизани намагаються порушити логістику російських агресорів під Мінськом