Увечері 18 січня в анексованому Криму відбулося значне відключення електроенергії, а керівник прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк припустила, що Україна підриває військовий потенціал Росії на півострові не лише прямим військовим шляхом дій, а й націлюючись на загальну інфраструктуру.

Про це повідомляє «ТСН»

Гуменюк заявила, що військові бази російських військ у Криму залежать від загальної інфраструктури, зокрема від електропостачання. Вона наголосила, що ускладнення життя цих баз є частиною стратегії Збройних Сил щодо знищення потенціалу супротивника.

"Ситуація в Криму триває під гаслом продовження сезону "бавовни". Тому будуть ще відповідні зміни та у загальній логістиці. Знищення потенціалу ворога відбувається не лише суто вогневим способом. Треба розуміти, що військові бази, розгорнуті на Кримському півострові, так само живляться від тієї електрики, яка передбачена загалом, так само мають і водопостачання, і ускладнення їхнього життя. Це теж одне з наших завдань", - пояснила вона.

Відключення електроенергії торкнулося різних населених пунктів, у тому числі Керч, Євпаторію, Судак та Роздольне, які залишилися без електрики. Постраждали також великі території у Севастополі та Сімферополі.

Самопроголошений кримський гауляйтер Сергій Аксьонов пояснив часткове відключення електроенергії аварійною роботою на Балаклавській ТЕЦ. Інцидент свідчить про спроби України зірвати логістичну та інфраструктурну підтримку російських військових на Кримському півострові.

Читайте також:

Капуста, кукурудза та варена ковбаса: рецепт швидкого салату, який ви готуватимете постійно

Щоб не купувати новий двигун за пару тисяч доларів: як часто потрібно міняти олію в автомобілі

Українці чекають на цей фільм з нетерпінням: українську драму "Як там Катя?" покажуть на HBO