Голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер, висловив свою подяку Швеції за активні кроки в інформуванні своїх громадян про необхідність готовності до можливих військових дій.

Про це повідомляє УНІАН.

Під час бесіди з журналістами він наголосив на важливості усвідомлення того, що поточний стан світу не є чимось само собою зрозумілим.

Бауер висловив побоювання щодо майбутнього і підкреслив, що країни-члени НАТО мають бути готовими до потенційного конфлікту з Росією, який, на його думку, може серйозно торкнутися звичайних громадян.

Голова військового комітету зазначив, що підготовка до можливого конфлікту включає не лише військові аспекти, але також вимагає залучення промислової бази та активної участі суспільства.

Він наголосив, що у цьому контексті важливо, щоб кожен громадянин розумів свою роль у забезпеченні безпеки країни.

Під час бесіди було обговорено і можливу війну між НАТО і Росією. Один із аналітиків попередив про те, що Кремль може розпочати військові дії з метою виправдати свою поразку в Україні. Відмічено було, що така агресія може набувати гібридного характеру, що додає невизначеності в обстановку.

Слід зазначити, що 17 січня держсекретар США Ентоні Блінкен попередив про можливі агресивні задуми президента Росії Володимира Путіна, які, за його словами, можуть виходити за межі України та торкатися країн НАТО.

Блінкен підкреслив серйозність такого сценарію, застерігаючи про можливий прямий конфлікт між США та Росією у разі нападу на країну-члена НАТО, що згідно зі статтею 5 договору про НАТО вимагатиме солідарної підтримки.

Читайте також: