Останнім часом виникли певні труднощі з ефективністю ракетної зброї "Кинжал", яка активно застосовується російською армією в ході масованих обстрілів території України.

Про це повідомляє Focus.ua

На цей раз проблеми пов'язані з невдалим спрацьовуванням бойових частин ракет під час контакту з поверхнею землі. Цей факт був детально проілюстрований у ході контрольованого підриву двох аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал" у Кіровоградській області України.

Міністерство внутрішніх справ Росії надало інформацію про те, що бойові частини цих ракет не завжди активуються під час удару об землю.

Після збиття українською протиповітряною обороною двох таких ракет було виявлено, що контактні підривники відкладеної дії не завжди виконують свої функції.

Додатково слід зазначити, що невдалі випадки спрацювання бойових частин не обмежуються лише тими, які продемонстрували Міністерство внутрішніх справ.

Виходячи з інформації від джерел видання Defense Express, про які повідомляється, що показані бойові частини — це далеко не всі утилізації. Проте навіть з огляду на лише три випадки з двадцяти ракет це становить 15% вибухових частин, які не спрацювали належним чином.

Цей факт викликає занепокоєння, оскільки ракети "Кинжал" є найважливішим елементом військового арсеналу Росії.

Можливе пояснення цього недоліку пов'язується з можливим зменшенням контролю якості у процесі виробництва ракет з метою збільшення їхнього випуску. Це, у свою чергу, порушує питання про надійність та безпеку даної системи в цілому.

Читайте також: