З початку поточного року в Україні набула чинності нова система оплати праці для державних службовців, яка супроводжується скороченням майже на 20 тисяч вакансій у державному апараті.

Ця зміна стосується насамперед вакансій, які залишалися незаповненими протягом тривалого часу. Важливо відзначити, що ці зміни можуть мати значний вплив на посади та заробітну плату працюючих чиновників.

Ініціатива ця, ймовірно, є кроком у бік оптимізації бюджетних видатків, припускаючи економію близько 8 мільярдів гривень, які планується спрямувати на потреби оборони, як оголосив міністр Кабінету міністрів України, Олег Немчинов, у рамках телемарафону.

За словами Нємчинова, до введення цих змін в Україні існувало близько 32-33 тисячі вакансій у державних органах.

Насамперед це було пов'язано з тим, що органи утримували відкриті позиції для підтримки фонду, призначеного для компенсації низьких зарплат. Також зазначається, що рівень штатів у державних структурах України був суттєво вищим, ніж у порівняних європейських країнах.

Нємчинов підкреслив, що нова система оплати праці змінить існуючу динаміку, в якій чиновники отримували невисокий оклад, а основна частина доходу формувалася за рахунок різних доплат та премій.

Він зазначив, що багато літаючих вакансій створювалися для підтримки мінімальних зарплат, і нова система, запроваджуючи гідні оклади та обмежуючи доплати, усуне необхідність у надлишкових штатах.

Міністр також наголосив, що законопроект про нову систему оплати праці чиновників наразі не ухвалено, проте зміни були впроваджені через Міністерство фінансів у зв'язку з державним бюджетом на 2024 рік.

Важливо відзначити, що ці зміни можуть вплинути на внутрішню структуру органів виконавчої влади, і держслужбовці можуть звертатися на гарячу лінію з питаннями про свої майбутні зарплати та посади після реорганізації.

Нємчинов додав, що з 15 січня запрацювала гаряча лінія 0800505442.

Читайте також: