Жителі Львівської територіальної громади, які вирішили укласти контракт із ДШВ чи морською піхотою, отримають одноразову виплату у розмірі 50 тисяч гривень за рішенням засідання виконкому, повідомили у Львові. Мер Андрій Садовий.

Про це пише «УНІАН»

Висловивши підтримку громадськості, мер Садової наголосив, що ця додаткова мотивація та фінансова допомога призначені для осіб як чоловічої, так і жіночої статі, які вирішили служити у цих військових частинах.

"50 тисяч гривень від громади Львова кожному, хто вирішив підписати контракт із військовими частинами Десантно-штурмових військ та морською піхотою. Нехай це буде додатковою мотивацією та підтримкою для наших хлопців та дівчат, які вирішили стати на захист України", - повідомив мер.

Незважаючи на безліч проблем, з якими стикається місто та країна, мер Садовий наголосив, що підтримка тих, хто перебуває на передовій, захищаючи Україну, є головним пріоритетом.

"Немає сьогодні іншого пріоритету, крім захисту суверенітету нашої держави. Отже, якщо є дівчата та хлопці, які мають намір стати добровольцями у конктретних військах, ми маємо їх підтримати. Це те менше, що можемо зробити", – наголосив мер.

Визнаючи конкретні завдання, що стоять перед Повітряно-десантними військами та морською піхотою, керівник Галицько-Франківського призовного центру у Львові полковник Сергій Кучинський наголосив на важливості мотивації осіб, які свідомо вирішили приєднатися до цих сил.

"Отже, якщо туди люди приходитимуть самі, усвідомлено, то від міста така мотивація дуже важлива. Ми не очікуємо одразу великих результатів, але це вже щось", – сказав він.

Хоча негайних наслідків очікувати не доводиться, ініціатива міста розглядається як важливе джерело підтримки.

Представник Міністерства оборони України Олексій Бежевець привітав ініціативу, наголосивши на позитивному впливі таких заходів на забезпечення належного укомплектування сил мотивованими людьми.

Департамент соціального захисту Львівської міськради активно опрацьовує процедурні деталі надання одноразової виплати та планує, що депутати розглянуть це питання на найближчому пленарному засіданні сесії.

Читайте також:

Ви відразу відчуєте різницю: названо 6 хитрощів, завдяки яким батареї стануть гріти набагато краще

У Польщі вже розповіли, коли надсилатимуть військовозобов'язаних українців

Не витрачайте гроші на магазинний: як без проблем виростити салат на підвіконні