Якщо вірити паперовим звітам Кремля, то ядерний арсенал Росії є найбільшим у світі. Не дивно, що Москва періодично розмахує ядерною палицею, розраховуючи взяти Україну та весь світ на переляк. Російська влада робить це більш стримано, кремлівські пропагандисти – агресивніше. А ось заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, мабуть, дуже боїться, що Росія програє війну проти України, тож погрожує застосувати ядерну зброю по Україні практично щотижня.

Так, напередодні заступник секретаря Ради безпеки Росії застеріг Київ від обстрілу далекобійними ракетами пускових установок у Росіїза допомогою західної зброї. Медведєв стверджує, що це може спричинити застосування Росією ядерної зброї.

Таку заяву урядовець зробив у четвер, 11 січня, на засіданні робочої групи Військово-промислової комісії РФ.

"Спроби знищення Києвом західними ракетами пускових установок у РФ будуть основою для використання Росією ядерної зброї", - сказав він.

Крім того, у своєму Telegram-каналі Медведєв написав, що в цьому випадку Україна "ризикує нарватися" на дію пункту 19 Основ державної політики Росії у сфері ядерного стримування: "Агресія проти РФ із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлене саме існування держави".

"Це ніяке не право на самооборону, а пряму та очевидну підставу для використання нами ядерної зброї проти такої держави", - написав Медведєв.

Нагадаємо, що раніше у своїх соціальних мережах Дмитро Медведєв пояснював своїм читачам, що РФ нібито зможе використати ядерну зброю, якщо ЗСУ розпочнуть бої за Крим.

Читайте також:

У Британії вже заявили, що Путін ходить із простягнутою рукою, випрошуючи зброю

"Розставили по своїх місцях": Лукашенко розповів, як Путін нашпигував Білорусь ядерною зброєю

Що відомо про застосування хімічної зброї росіянами: з'явилася перша реакція

У церкві розповіли, що треба робити з українцями, які не можуть брати до рук зброю з міркувань віри