Реставраційні роботи у пошкодженому тунелі київського метрополітену між станціями "Деміївська" та "Либідська" продовжаться від 2 до 5 років, повідомив керівник Офісу перетворень Максим Бахматов.

Про це пише «finance»

Бахматов зазначив, що пошкоджений тунель потребує повної реконструкції, і термін цього процесу може розтягнутися на кілька років.

«Три роки, два роки, може, п'ять років будуватимуть новий тунель у тому місці»,— сказав він.

Під час телемарафону він заявив, що будівництво нового тунелю в постраждалому районі може тривати три, два або, можливо, п'ять років. Ця інформація може стати шоком для мешканців Києва.

Відповідаючи на запитання, на чому ґрунтується така оцінка, Бахматов зазначив, що метроміст у Києві також перебуває в аварійному стані і перебуває у такому стані з 2017 року.

«Він просто ще не впав, але він реально аварійний ще з 2017 року. І про це говорять, і є експертні висновки, і публічна інформація про це. Це справжній шок. Реально тунель на „Деміївській“ аварійний, і будуватимуть новий. Так, це експертна думка людини, яка цим займається. Зараз цей інститут, який туди потрапить, він так і скаже, рекомендуватиме перебудовувати все це», — сказав він.

Він наголосив на необхідності інформування громадськості про ці проблеми та думки експертів, висловивши стурбованість тим, що мешканців слід шокувати, а не лише пошкодженим тунелем, а й станом метромосту.

Читайте також:

Ви точно хвастатиметеся цим рецептом: як приготувати соковиту закуску з лаваша з начинкою з овочів

Цього року не викидайте бадилля від помідорів: як воно може стати в нагоді на городі

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями