Жителі деокупованих та прифронтових територій, а також вимушені переселенці, які володіють земельними ділянками, матимуть можливість безкоштовно забезпечити себе насінням овочів для весняного посіву.

Ця благодійна ініціатива надається соціально вразливим групам, таким як багатодітні сім'ї та люди з низьким рівнем доходу.

Проект, який вже другий рік поспіль реалізує програма USAID АГРО у рамках Ініціативи "Стійкість сільського господарства" (АГРІ-Україна), надасть безкоштовне насіння овочів для тих, хто опинився на передньому краї наслідків воєнних дій.

Розподіл та доставку насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад.

Процес розпочнеться з визначення домогосподарств, які потребують насіння, органами місцевої влади до 15 січня 2024 року. З 16 січня по 15 лютого голови громад будуть подавати заявки на отримання насіння через спеціальний веб-сайт Всеукраїнської асоціації громад. Потім, протягом лютого-березня, організація доставить насіння до сільських та селищних рад, відповідальних за їх розподіл серед населення.

Безкоштовно буде надано насіння моркви, кабачків, дині, томатів, перцю, капусти, цибулі, огірків та цукрової кукурудзи. Кількість насіння буде достатньою для задоволення потреб більш ніж 100 000 домогосподарств.

Компанії, що займаються виробництвом насіння, запрошуються до участі у проекті. Вони можуть надсилати свої пропозиції щодо участі за адресою електронної пошти: office@communities.org.ua.

Минулого року подібна ініціатива призвела до безкоштовного розподілу 530 кг насіння моркви та ще 10 280 кг насіння інших культур. Понад 50 000 домогосподарств із 391 громад скористалися цією програмою, вирощивши понад 58 000 тонн овочів для своїх сімей та підтримки продовольчої безпеки.

Читайте також: