У вівторок, 9 січня, Україна зазнає впливу антициклону Ханнелор, внаслідок чого встановиться суха та морозна погода з проміжками сонячних днів, повідомила синоптик Наталія Діденко. Антициклон витіснить опади з регіону, принісши ясне небо та навіть сонячне світло у другій половині дня.

Про це пише «УНІАН»

Незважаючи на холодну погоду, Діденко очікує на посушливу погоду без значних опадів. Проте вночі та вранці у південних регіонах може зберегтися затяжний сніг та мокрий сніг, а у південній частині Криму очікуються дощі.

"Антициклон Hannelore витіснить у вівторок з нашої території всі опади і завтра вдень навіть мружитимемося від сонця. Тільки вночі та вранці на півдні затримається сніг та мокрий сніг, на півдні Криму з дощем!, - розповіла вона.

Прогноз свідчить про збереження низьких температур 9 січня, нічні температури варіюються від -10 до -18 градусів за Цельсієм. У деяких північних та західних районах температура може впасти ще більше до -18-22 градусів за Цельсієм. Очікується, що денна температура становитиме від -7 до -12 градусів за Цельсієм, у південних регіонах погода буде трохи м'якшою.

У Києві Діденко прогнозує у другій половині дня холодну, але сонячну погоду. Очікується, що нічна температура у столиці становитиме від -12 до -15 градусів за Цельсієм, а денна - від -10 до -12 градусів за Цельсієм.

Погіршення погодних умов залишило без електрики близько 400 населених пунктів в Україні, причому найбільш значні наслідки спостерігаються в Дніпропетровській області, де, за даними Міненерго, постраждали понад 200 населених пунктів.

Читайте також:

Церковне свято 8 січня: у цей день краще не виходити з дому після заходу сонця

Їх проклинають на всіх автосервісах: названо 10 машин, які краще ніколи не купувати

Аж холод по шкірі: археологи розкопали таємничу печеру зниклої цивілізації. Фото