Стало відомо, що у повітряному бою проти окупантів загинув 23-річний льотчик 114-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ Владислав Залістовський на позивний Blue Helmet.

Трагічну новину повідомив його побратим Тондюр Філіп (Air Fighter).

"Він був одним з тих, з ким я б виконав будь-яке завдання з впевненістю що він мене не залишить у важкій ситуації, що було і по військовій справі та і по життю в цілому! <...> Я схиляю голову перед ним і віддаю шану як справжньому бойовому пілоту, який загинув захищаючи Україну!" – написав товариш загиблого.

Загибель пілота підтвердила і його дівчина Євгенія Нестеренко. Вона присвятила пілотові зворушливий пост, від якого крається серце.

"Я ніколи не думала, що на моїй сторінці буде подібний пост. Ти любив свою роботу, своє життя, своє небо, але воно зіграло з тобою злий жарт. Ти назавжди залишишся в моєму серці найкращим хлопчиком у світі. І не тільки в моєму. Мені так багато твоїх знайомих кажуть, що ти – найкращий. Тебе справді всі дуже люблять! Тобі було всього 23… Але чомусь небо забирає кращих. Вічного тобі польоту, мій янголе", – написала вона.

Відомо, що Владислав Залістовський народився в місті Малин на Житомирщині.

Саме тому вранці 8 січня сторінці у фейсбуці скорботний пост розмістила пресслужба Малинської міської ради.

"Громадо! Зі скорботою і жалем сповіщаємо Вам про неймовірно болючу втрату…5 січня під час виконання бойового завдання загинув наш земляк, житель Малина, льотчик однієї з військових частин, старший лейтенант Владислав Павлович Залістовський, 2000 р.н. У 2021 році закінчив льотний факультет Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Був пілотом бойового літака МіГ-29", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 серпня 2023 року в авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий український пілот Андрій Пільщиков на позивний "Джус".

Читайте також:

Погодне пекло в Росії: з берегів вийшло Берингове море, під воду пішов цілий аеродром

Там було 12 літаків та хвалені "Панцир": що відомо про масований удар по військовому аеродрому в Криму

А ось це вже серйозно: у Підмосков'ї підірвали два літаки та гелікоптер на урядовому аеродромі

Потужний удар дронами по російському аеродрому: літаки розвернуло, Шойгу в паніці