Понад 70 років тому Вінстон Черчілль про Росію говорив, що цей народ непередбачуваний. Політик не раз заявляв, що я думав, що помру від старості. Але коли Росія, яка годувала раніше всю Європу хлібом, почала купувати зерно, я зрозумів, що помру від сміху. Сталін захопив величезну аграрну країну і перетворив її на сировинний придаток і ядерну смітник. Вони знищать себе самі без будь-яких активних дій з нашого боку… І, здається, він мав рацію на 200%.

Так, стало відомо, що на Кузьмінському військовому полігоні в Ростовській області під час навчань окупантів російська ППО "спрацювала". за групою своїх десантників. Повідомляється про загибель двох військовослужбовців РФ "під час десантування вночі за абсолютно безглуздою випадковістю".

Окремо зазначається, що тим, хто відкрив вогонь за своїм же оператором, виявився "ветеран СВО", який отримав нагороду за "героїзм", а от загиблі навіть не встигли взяти участь у бойових діях проти України, нарікають пропагандисти.

Про інцидент повідомляє наближений до російських спецслужб пропагандистськийTelegram "Кремлівська табакерка".

"Літак з десантом на борту прибув за вказаними координатами і почав вивантаження десанту неподалік полігону "Кузьминка". Коли військові почали наближатися до землі – по них було відкрито вогонь”, - сказано у повідомленні.

Справа в тому, що один з операторів "Рогатки" (Зенітна гармата ЗУ-23-2, яка застосовується для ураження повітряних цілей на низьких висотах) прийняв навчання за реальну висадку десанту. І хоч більшість пострілів пройшли повз, проте двоє військових таки отримали поранення несумісні з життям.

За цим фактом вже розпочато розслідування. За словами джерела каналу, до того, що сталося, оператор, що стріляв, пробув на посаді не менше 14 годин. Це, твердять пропагандисти, порушення всіх можливих норм.

У Міноборони РФ не робили повідомлень про втрати на власній території.

Читайте також:

Путіна трястиме: Японія допоможе Україні закрити небо від російських ракет та шахедів. Що відомо

Путін вже не в змозі захистити росіян: підлітки пробираються на бойові аеродроми і палять останні винищувачі

Запухле обличчя та подвійні підбори: у мережі показали хворого Путіна на різдвяній службі у церкві

Відомий футболіст "Динамо" розповів, чому вирішив не повертатися в Україну: обстріл став надто небезпечним