Кожен цвинтар вже сам собою є дуже містичним місцем. Ще б пак, саме там потойбічне життя найближче до реальності і тому за багато століть це місце обросло великою кількістю прикмет і забобонів.

Цвинтар - це те саме місце, де панує спокій, тому тут слід дотримуватися певних правил поведінки. Вони існують для того, щоб виявляти повагу до могил покійних та почуттів їхніх близьких.

Наприклад, служителі церкви завжди кажуть, що відвідувати могилу близької людини можна за потребою у будь-який день тижня та у будь-який час дня. Однак серед віруючих існує прикмета, що не можна приходити на цвинтар після заходу сонця. Вважається, що вночі душі мертвих літають по всьому цвинтарі і можуть забрати у свій світ тих, хто порушує їхній спокій.

До речі, не рекомендується наводити на цвинтарі дітей до 12 років. Багато хто вірить, що вони ще не втратили зв'язку з вищими силами і можуть бачити душі померлих, а останні мають можливість увійти в контакт із дитиною. І це навряд чи стане у пригоді для нього.

Не варто приходити на цвинтар з порожніми руками — рекомендується принести частування, які потрібно залишити на столику чи могилі. Крім того, заходити за огорожу на могилу варто з відкритими долонями, нічого в них не стискаючи. А йдучи з цвинтаря, не варто закривати хвіртку.

Не можна піднімати з могили речі. Існує повір'я, що всі речі, що лежать на могилі, належать покійнику. Тому в жодному разі не можна забирати з собою нічого, а якщо щось упустили - не піднімайте.

Не можна відвідувати цвинтар вагітним жінкам. У такому разі у дитини може оселитися чужа душа або мерці заберуть народжену дитину до себе.

Надмірно радіти чи тужити. Згідно з народними прикметами, не можна дуже переживати і засмучуватися - покійнику стане вас шкода і він захоче вберегти рідну людину від біди, забравши її до себе. З цієї ж причини заборонено влаштовувати бенкет і веселитися - заздрість мерця стане причиною бід у вашому житті.

Не можна йти на могили в день народження покійного, а також його ангела.

Не рахуйте на цвинтарі гроші. Ви ризикуєте зіткнутися зі злиднями.

Читайте також:

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

У будинок постукає покійник: чому у квартирі не можна зберігати засушені квіти. Важлива прикмета

Багато хто говорить, що це до покійника: чому насправді собака починає рити ями у дворі. Зверніть на це увагу

Що робити, якщо вам наснилася покійна людина і що потрібно зробити

До небіжчика чи великих грошей? Що означає, якщо вам трапилося яйце з двома жовтками