Стало відомо, що з прилавків магазинів у кількох російських регіонах пропало м'ясо курки.

Так, з порожніми полицями напередодні Різдва зіткнулися жителі Єкатеринбурга, Самари, Челябінська та Ульяновська. Аналогічні сигнали надходять і з Москви.

Посіяни в соцмережах скаржаться, що полиці "П'ятірочки", "Чижика" та "Перехрестя" пустують уже добу, немає ні стегна, ні крил, ні філе. Просто порожні полиці, а яловичина і свинина залишаються в наявності. За словами росіян, такого дефіциту раніше не було.

"У нашому магазині зазвичай взагалі все можна придбати. І якщо вже стегон чи гомілок немає, то грудка та філе завжди в наявності”, - повідомила одна з росіянок.

І це при тому, що особисто голова Мінсільгоспу Дмитро Патрушев у грудні минулого року дав обіцянку особисто Путіну вжити заходів щодо дефіциту курки та яєць.

Справді, на імпортні яйця та куряче м'ясо з нового 2024 року немає мит. Все стабілізується, але, мабуть, не зовсім так, як передбачалося.

Аналогічні скарги про дефіцит надходять із Єкатеринбургу. Житель міста надав виданню Е1 фото порожніх прилавків, де зазвичай розміщувалося куряче м'ясо. Він стверджує, що подібна ситуація спостерігається у кількох магазинах міста.

Про зникнення курки в магазинах також повідомляють читачі челябінського видання 74.RU. Місцева мешканка розповіла, що м'ясо курки зникло з полку 5 січня. При цьому обласний Мінсільгосп заявив, що проблем із постачанням курки в регіоні немає.

Нагадаємо, що ціни на курку в Росії почали рекордно зростати ще з середини 2023 року. Так, у червні середня вартість курячого м'яса збільшилася на 6,8%, досягнувши 193,48 руб. за кг, а липні вона зросла до 196,93 крб. за кг, згідно з даними Росстату.

Мінсільгосп пояснював збільшення цін сезонними факторами, проте зростання цін спостерігалося на тлі скорочення виробництва курячого м'яса. У серпні виробництво м'яса птиці знизилося на 3,5% у порівнянні з минулим роком, починаючи з травня, коли було випущено 557 800 тонн м'яса птиці. З початку 2023 року Россільзгоспнагляд зафіксував п'ять спалахів пташиного грипу, що призвело до дефіциту бройлерів на ринку і, як наслідок, до скорочення виробництва.

Читайте також:

Найсмачніший сніданок нашвидкуруч: як приготувати “ліниві” хачапурі всього за 20 хвилин

Багато господинь цього не знають: чому не можна мити куряче м'ясо перед приготуванням

Жир на животі танутиме: 4 вправи, які швидко приведуть вас у форму після свят