Тендер на закупівлю Києвом скляних автобусних зупинок під час війни викликав обурення серед українців, що призвело до численних звернень до Державної аудиторської служби за відповіддю.

Про закупівлю в системі електронних торгів "Прозоро" оголосила компанія "Київпастранс" на придбання "сучасних павільйонів очікування".

Про це повідомляє «epravda»

За 8,3 млн грн комунальне підприємство збиралося придбати 30 скляних автобусних зупинок з металевим каркасом, скляним дахом, скляними задньою та бічними стінками. Повідомлення про проведення тендеру було розміщено 20 грудня 2023 року, а до 2 січня 2024 року було визначено переможця – єдину компанію-учасника «МонтажБуд 77».

Рішення виділити кошти на скляні автобусні зупинки під час війни, що триває, викликало різку реакцію громадськості. На тендер 4-5 січня було подано обурені заяви, в яких громадяни наголошували на необхідності спрямування ресурсів на оборону, зокрема на підтримку Збройних Сил.

Було висловлено побоювання з приводу доцільності витрачання значних коштів на скляні автобусні зупинки під час війни, при цьому висловлювалися припущення, що ці гроші можна було б краще використати для придбання необхідного військового обладнання, такого як дрони.

"Гроші на оборону! На ЗСУ! Києву скляні зупинки не потрібні під час війни. Купуйте краще дрони для ЗСУ. Зупинки мають забезпечити хоча б захист від уламків на випадок обстрілу, не кажучи вже про те, що витрачати такі величезні кошти за умови дефіциту на фронті – взагалі знущання", - пишуть обурені українці.

Станом на 5 січня 2024 року Державна аудиторська служба не відреагувала на стурбованість громадськості. Зазначається, що термін подання скарг "Київпастранс" обмежив 30 грудня 2023 року.

Читайте також:

Пенсіонерам розповіли, як отримати додаткові безкоштовні LED-лампи

Жарти під крапельницею: як Володимир Дантес перетворив медичну процедуру на веселе побачення

Залишаєтеся без грошей: українських автомобілістів попередили про серйозну аферу