В Україні, де продовжуються бойові дії, важливо наголосити на актуальності питання вакцинації від COVID-19. Міністерство охорони здоров'я нагадує громадянам про доступність безкоштовної вакцини, виділяючи вакцинацію як єдиний безпечний метод набуття імунітету до коронавірусу.

Про це пишуть "Факти".

Складнощі на передовій вплинули на тимчасове призупинення роботи пунктів вакцинації у громадських місцях, проте мережа пунктів залишається активною у медичних закладах. Важливість одержання вакцини підкреслюється як засіб полегшення перебігу хвороби та зниження ризику ускладнень.

Українцям надано вибір між вакцинами Janssen (Johnson & Johnson) та Comirnaty (Pfizer). Діти від 5 років можуть отримувати вакцину Comirnaty від Pfizer. Для підвищення ефективності щеплень активно використовується Омікрон-специфічна вакцина від Pfizer як бустерне щеплення.

Найкраще захищає від Covid-19 курс із трьох щеплень. Після двох доз первинної вакцинації рекомендується одержати ще одну дозу через п'ять місяців. Особам із груп ризику рекомендується додаткові бустери, їх необхідність визначається лікарями з огляду на індивідуальні фактори здоров'я та рекомендації Міністерства охорони здоров'я України.

Громадянам надається можливість запису на вакцинацію у сімейного лікаря або у найближчому пункті вакцинації, інформацію про який можна отримати за спеціальним телефоном або на офіційному веб-ресурсі.

В умовах конфлікту в Україні питання вакцинації від COVID-19 стає вкрай актуальним і важливим. Міністерство охорони здоров'я наголошує на важливості вакцинації як безпечного засобу придбання імунітету до вірусу. Незважаючи на труднощі передової, підтримується активність пунктів вакцинації в медичних установах.

Читайте також:

Коронавірус посунувся убік. В Україні спалах небезпечного захворювання

Ой якось несподівано: патріарх РПЦ Кирило підхопив коронавірус

Ласкаво просимо до загону «червоних». Названі області України, де найгірша ситуація з коронавірусом