Планується запуск проекту "Укрпошта-Ліки", метою якого є забезпечення доступними ліками окупованих та прифронтових територій. Пілотний запуск заплановано на 1 лютого, повідомили у Міністерстві з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це пише «epravda»

Пілотний запуск ініціативи розпочнеться з 1 лютого, коли АТ "Укрпошта" отримає ліцензію на продаж лікарських засобів у існуючих поштових стаціонарних чи мобільних відділеннях.

Ліцензія, видана Укрпошті, дозволить продавати через поштові відділення безрецептурні, так і рецептурні ліки.

"Пілотний запуск ініціативи планується з 1 лютого. З цією метою АТ "Укрпошта" отримає ліцензію на продаж лікарських засобів у існуючих стаціонарних поштових чи мобільних відділеннях", - зазначили у міністерстві.

Ініціатива покликана вирішити проблему доступності ліків на 100% території України, особливо у деокупованих та прифронтових регіонах.

У планах – створення першого ліцензованого складу та постійна робота з пошуку відповідного приміщення. Також ведеться набір фармацевтів відповідно до ліцензійних вимог.

Буде введено гарячу лінію для обробки звернень громадян, які бажають отримати інформацію чи допомогу, пов'язану з проектом "Укрпошта-Ліки".

Забезпечуючи доступність ліків у цих регіонах, проект покликаний сприяти доступності охорони здоров'я та задоволенню потреб населення на деокупованих та прифронтових територіях.

Читайте також:

Захистіть себе від інфаркту та інсульту: коли потрібно їсти, щоб запобігти цим захворюванням

Спробуйте - і ви не пошкодуєте: для чого багато господинь кидають лавровий лист в унітаз

Дуже серйозна допомога для захисту піднебіння: Україна отримає сотні ракет для ППО. Що відомо