Медсестра Галина Федишин з Івано-Франківської області, яка була звільнена з російського полону, та Микола Гриценяк, морський піхотинець 36-ї бригади, побралися.

Про це розповів командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський у своєму акаунті в соціальній мережі Facebook.

Волинський підкреслив, що це не просто заручини, а тріумф справжнього кохання, яке витримало важкі випробування, включаючи бої за Маріуполь, час у полоні та довгу розлуку. Їхні серця, за словами командира, залишалися єдиними навіть у найважчих моментах.

Галина Федишин народилася у селі Сваричів Рожнятівської громади. Вона служить як бойовий медик у 36-й окремій бригаді морської піхоти. На знак визнання її служби, 7 квітня 2021 року президент України Володимир Зеленський вручив Галині орден "За врятоване життя".

Під час військових дій Федишин зазнала поранень і опинилася в російському полоні після виходу з "Азовсталі" у травні 2022 року. Також її хлопець-військовий, який народився на Донбасі, опинився у неволі.

Перебуваючи у полоні, Галина розмовляла лише українською. Кілька разів російська сторона симулювала можливість обміну полоненими, але щоразу повертала їх у місце утримання.

3 січня 2024 року, в ході великого обміну полоненими, який став найбільшим з початку повномасштабного вторгнення, Галина Федишин нарешті повернулася додому. Разом з нею з полону повернуто 230 осіб (225 чоловіків і 5 жінок).

Дмитро Лубинець, уповноважений Верховної ради з прав людини, зазначив, що 2024 став відправною точкою для 49-го обміну військовополоненими. Омбудсмен також додав, що наразі вже вдома перебувають 2828 захисників.

Читайте також:

Приховати не вдалося: Євген Клопотенко показав ранок після свого ж весілля

Тоді ще тримали келихи із шампанським: Софія Ротару показала фото зі свого весілля. Чоловіка вона не забуде ніколи

Надя Дорофєєва розкрила деталі свого таємного весілля: ось хто був тамадою