Здорове харчування є ключем до довгого та активного життя. Тому не дивно, що для збереження свого здоров'я та життєвої енергії важливо внести зміни до свого денного раціону.

Про це повідомляє "Express".

Американський хірург Ентоні Юн запропонував шість основних рекомендацій, які можуть суттєво покращити якість вашого харчування та, можливо, продовжити ваше життя на 13 років. Ці рекомендації ґрунтуються на актуальних наукових даних.

Дотримуйтесь цілозернових продуктів

Включення до раціону більшої кількості цілозернових, таких, як гречка, вівсянка та коричневий рис замість штучно очищених продуктів, наприклад, білого рису та макаронів, може принести значні вигоди для здоров'я. Споживання цілозернових продуктів замість рафінованих може знизити рівень холестерину та ризик розвитку діабету 2 типу.

Дотримуйтесь риби

Жирні кислоти омега-3, що містяться в рибі, відіграють важливу роль у підтримці здоров'я тіла та мозку. Вони також пов'язані зі зниженням ризику багатьох хронічних захворювань. Дослідження показали, що у чоловіків, які вживають рибу кілька разів на тиждень, ризик серцево-судинних захворювань знижується на 15%.

Обмежте споживання солодких напоїв

Часте вживання напоїв з додаванням цукру може призвести до збільшення ваги, розвитку ожиріння, діабету 2 типу, проблем із серцем, нирками, захворювань печінки, карієсу та подагри.

Їжте горіхи та насіння

Хоча горіхи та насіння містять багато калорій, їх вживання може сприяти зниженню ваги та рівня холестерину. Дослідження, пов'язані із середземноморським харчуванням, вказують на те, що люди, які вживають горіхи, можуть втратити близько 5 сантиметрів у талії.

Горіхи також корисні при метаболічному синдромі. Одне з досліджень показало, що у жінок, які вживають 30 г суміші волоських горіхів, арахісу та кедрових горіхів на день протягом шести тижнів, рівень холестерину значно знижувався.

Обмежте вживання червоного та обробленого м'яса

Хоча червоне м'ясо є джерелом білка, вітамінів та мінералів, його надмірне споживання може збільшити ризик розвитку раку кишківника.

Включайте бобові до раціону

Бобові є відмінним джерелом рослинного білка та клітковини. Не варто обмежувати їх споживання, навпаки, варто включати більше у свій щоденний раціон, особливо квасолю, горох та сочевицю.

Читайте також:

Домашнє виробництво: як змусити курей активніше нести яйця

Де найвигідніше купувати яйця, що подорожчали.

Чим замінити яйця, що подорожчали у випічці: хитрощі господарок