Незважаючи на високий рівень споживання електроенергії, нині не проводяться планові відключення.

Про це говориться у заяві прес-служби компанії "Укренерго".

Компанія закликає громадян споживати електроенергію з особливою обережністю.

Увечері 3 січня було зафіксовано добовий максимум споживання, який перевищив показник вівторка, 2 січня, на 7%. Попри ранкове потепління рівень споживання залишається на рівні попереднього дня.

Це різке збільшення споживання ставить додаткове навантаження на енергосистему. Для електростанцій, які досі відновлюються після торішніх масованих ракетних атак, таке різке збільшення може призвести до технологічних збоїв.

Для сприяння енергосистемі в даному періоді складнощів рекомендується перенести використання енергоємних пристроїв з пікового навантаження вечірнього часу з 16:00 до 19:00 на спокійніший нічний або ранковий годинник.

У компанії заявили, що зараз обсяг електроенергії, що виробляється, з усіх типів електростанцій достатній для задоволення потреб як юридичних, так і домашніх споживачів.

За останню добу чотири енергоблоки на теплових електростанціях та електроцентралях було відправлено на аварійний ремонт, тоді як три енергоблоки були знову включені до мережі.

Через воєнні дії та інші негативні чинники вранці світло відсутнє у 406 населених пунктах. Внаслідок обстрілів виявлено нові пошкодження у мережах обленерго у Харківській та Миколаївській областях.

Також через несприятливі погодні умови вранці залишаються без електроенергії 95 населених пунктів: у Волинській області — 85, у Київській області — 6. У Донецькій області 4 населені пункти перебувають у стані відключення вже понад добу. Споживачі у Сумській та Чернігівській областях залишаються без електроенергії через технічні ушкодження.

Читайте також: