У ніч на 4 січня на аеродромі "Шагол" у Челябінську, Російська Федерація, стався інцидент, внаслідок якого згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. Ці літаки окупанти активно застосовують для завдання авіаударів по лінії фронту та мирним містам України.

Докладніше про те, що в Росії згорів черговий винищувач-бомбардувальник Су-34, інформує Обозреватель.

За словами джерела, цю операцію було проведено за участю Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Важливо відзначити, що на аеродромі "Шагол" базуються 108-й тренувальний авіаполк Челябінського авіаційного училища та 2-й змішаний авіаполк 21-ї змішаної авіадивізії ВКС Збройних Сил РФ. Військовослужбовці цього авіаполку беруть участь у здійсненні ракетно-бомбових ударів містами України.

За наявною інформацією, винищувачі Су-34 (за кодифікацією НАТО Fullback – "quot; захисник") є багатофункціональними фронтовими надзвуковими винищувально-бомбардувальними літаками, розробленими в Радянському Союзі та Росії. Вони призначені для завдання ударів у віддалених районах (150-600 км від лінії фронту) в умовах сильної протидії протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби противника. Крім того, вони можуть вражати повітряні цілі у будь-який час доби за різних метеоумов.

За своїми тактико-технічними характеристиками Су-34 відноситься до покоління 4++ і здатний виконувати основні бойові завдання самостійно. Він може вести маневрений повітряний бій з будь-якими винищувачами супротивника на рівних умовах, досягаючи швидкості до 1,9 тис. км/год на висоті до 14,6 км, та оснащений двома місцями для членів екіпажу.

З відкритих джерел відомо, що з початку повномасштабного вторгнення, близько тридцяти Су-34 було знищено.

Читайте також:

Йому пришили нову голову: помічники Путіна підставили його із новорічним зверненням. Відео

Хіба ж можна вірити? У Німеччині розповіли про те, що думає Путін про переговори з Україною

У США вже розповіли, як буде ліквідовано Путіна: є два варіанти