З початку січня програма видачі п'яти LED-ламп пенсіонерам розширилася на 23 тисячі населених пунктів у всій країні.

Про це йдеться у заяві прес-служби "Укрпошти".

Раніше LED-лампи надавалися виключно у сільських населених пунктах.

Наразі, згідно з повідомленням, пенсіонери мають можливість обміняти до 5 нових LED-ламп у відділеннях "Укрпошти" в українських містах, за винятком тимчасово окупованих територій України.

Умови залишаються незмінними: для обміну LED-ламп у відділенні необхідно пред'явити паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та активний номер телефону. Пенсіонери можуть отримати додаткові енергозберігаючі лампи безкоштовно, доки вони є.

Прес-служба зазначила, що цього разу участь у програмі не потребує наявності старих ламп для обміну. Натомість пенсіонери можуть принести їх до відділень "Укрпошти" протягом місяця після одержання п'яти додаткових світлодіодних ламп.

З початку січня 2023 року в Україні було запроваджено програму обміну п'яти ламп розжарювання на світлодіодні лампи для кожного громадянина. Ця ініціатива була запущена в рамках зусиль щодо економії електроенергії, особливо у контексті систематичних атак з боку РФ на енергетичну інфраструктуру.

Крім того, наприкінці 2023 року пенсіонерам було надано можливість отримати ще п'ять ламп. Видача розпочалася з 5 грудня та організовується у всіх сільських відділеннях "Укрпошти".

У Мінреінтеграції наголосили, що проста заміна застарілих лампочок на нові LED-лампи може призвести до економії до 1,5 гігават електроенергії в піковий годинник. Ця значна економія може бути проілюстрована, наприклад, тим, що 50 мільйонів LED-лампочок здатні розвантажити роботу реактора атомної електростанції.

Читайте також:

Видадуть додаткових 5 штук: пенсіонерам розповіли про безкоштовні LED-лампи. Програму розширили

Українцям розповіли, як можна отримати безкоштовні LED-лампи

Які лампи працюють навіть без електрики та як їх вибрати: важливі поради