Компанія з біотехнологій Colossal Biosciences з Далласу оголосила про створення Консультативного комітету з відродження тилацинів на Тасманії.

Про це пишеNewsweek.

Тілацин, більш відомий як тасманійський вовк, був хижим ссавцем, який мешкав на Тасманії, в Австралії та Новій Гвінеї. Компанія планує відродити цей вид, а також інші види, що вимерли, включаючи шерстистого мамонта і додо.

Вчені відзначають, що тилацин був одним із найхарактерніших видів Австралії, був єдиним хижим ссавцем на материку, але його чисельність скоротилася через полювання та конкуренцію з Дінго. Він вимер близько 2000 років тому на материку, але його популяція вижила на острові Тасманія.

Тілацини були під загрозою з боку собак та європейських поселенців, і офіційно були визнані вимерлими у 1986 році, після того, як останній відомий представник цього виду помер 87 років тому.

Colossal Biosciences сподівається, що відродження тилацинів допоможе відновити природний баланс екосистеми Тасманії. До Консультативного комітету увійшли представники місцевих органів влади, провідні вчені, приватні власники землі, представники університетів та громадськості.

Офіційної дати можливого відродження тилацину немає, хоча компанія заявила, що дитинчата мамонта мають з'явитися до 2028 року, після них очікується поява тилацинів.

Читайте також:

Не сидіть допізна: опівнічникам загрожує небезпечне захворювання

Без шкоди здоров'ю та зайвої ваги: ​​лікарі назвали ідеальну кількість пива для вживання