Зміна ваших звичок у харчуванні може суттєво знизити ваші ризики як інсульту, так і інфаркту. Отже, спробуйте утриматися від деяких шкідливих харчових навичок, щоб захистити власне здоров'я.

Про це йдеться в публікації Express Health.

Французьке дослідження показало, що люди, які їдять о 9 ранку, мають на 6% більше шансів захворіти на серцево-судинні захворювання порівняно з людьми, які снідають годиною раніше.

А ось вживання вечері після 21:00 пов'язане зі збільшенням ризику інсульту на 28%. Вчені радять їсти до 20:00 для того, щоб уникнути подібних ризиків.

Для дослідження вчені використали дані понад 103 тисячі французів із середнім віком 42 роки, щоб з'ясувати, який зв'язок звички в харчуванні мають з ризиками різних захворювань.

"Результати показують, що перше приймання їжі пізніше протягом дня – наприклад, пропуск сніданку пов'язаний з вищим ризиком серцево-судинних захворювань із 6-відсотковим збільшенням ризику за годину затримки", - розповів доктор Бернард Сроур.

Важливо намагатися снідати якомога раніше після того, як ви прокинулися, а вечеря навпаки – не відтягувати до часу, коли вам час лягати до ліжка. Особливо сильно ризики захворювання через неправильний час харчування підвищуються у жінок, тому будьте пильні до свого раціону.

До того ж враховуйте, що чим більша тривалість нічного голодування – тобто часу між останнім та першим прийманням їжі за день, тим менший ризик інсультів та інфарктів.

Що таке інфаркт та інсульт?

Інфаркт та інсульт – це два серйозні стани, пов'язані з порушенням кровообігу в організмі. Інфаркт найчастіше асоціюється з міокардіальним інфарктом (ІМ), який є порушенням кровопостачання серцевого м'яза. Зазвичай виникає через блокування коронарної артерії тромбом (тромбозу), що призводить до недостатнього кровопостачання певної частини серцевого м'яза.

Інсульт - це гостре порушення кровообігу в мозку, яке може бути викликане або закорковуванням судини (ішемічний інсульт) або його розривом (геморагічний інсульт). Ішемічний інсульт виникає через закорковування кровоносної судини тромбом або емболом, тоді як геморагічний інсульт відбувається через розрив судини в мозку.

Читайте також:

Зіпсують ваше здоров'я та зовнішній вигляд: які каші на сніданок насправді шкідливі – мало хто знає

Найгірша отрута: доктор Комаровський назвав найшкідливішу кашу

Для здоров'я, краси та активного дня: названо найкорисніші каші для сніданку