Багато людей перевіряють артеріальний тиск під час медичних оглядів, але не всі знають, як вчинити, якщо він раптом підіймається. Однак є кілька простих способів, які під силу будь-кому.

Про це пише "Express Health".

Деякі методи зниження артеріального тиску дуже прості та ефективні. Лікар Джен Колд, яка має 15-річний досвід практики, поділилася найкращими з них.

Відпочиньте

Перше, що лікар рекомендує своїм пацієнтам, якщо вони підіймають тиск, - дати собі відпочити. Якщо виміряти тиск одразу після фізичних вправ або іншої активності, він буде досить високим. Тому рекомендується просити того, хто вимірюватиме тиск, почекати хвилину, щоб дозволити собі розслабитися і заспокоїтися, а також зробити кілька глибоких вдихів. У результаті ваше тіло швидко адаптується і тиск знизиться.

Дихання та уважність

Тривожні думки можуть викликати різке підвищення артеріального тиску.

"Скільки з вас переживає, приходячи до лікаря? Або турбуйтеся, навіть думаючи про похід до лікаря. До речі, це стосується багатьох людей. Я маю пацієнтів, які починають турбуватися за два тижні до візиту до мене. Це частина того, ким вони є, - поділилася доктор Колд.

У цьому випадку допоможуть проста медитація та уважне дихання. Можна також випробувати деякі дихальні вправи. Уявіть собі хвилинку для кількох глибоких вдихів та прояву уважності – це допоможе швидко зменшити тривогу, а потім і тиск.

Керуйте своїми емоціями

Емоції мають сильний вплив на ваш артеріальний тиск. Сльози, зневіра, плач можуть викликати збільшення артеріального тиску, і якщо ви відчуваєте ці емоції в кабінеті лікаря, ваш кров'яний тиск може суттєво зрости через ваш емоційний стан. Швидким розв'язанням цієї проблеми буде заспокоїтися і контролювати свої емоції.

Якщо ваш тиск постійно високий, доктор Колд пропонує кілька порад про правильний спосіб життя, які можуть допомогти вам:

• Харчуйте правильно;
• Обмежте вживання солі;
• Киньте курити;
• Переконайтеся, що займаєтесь спортом;
• Підтримуйте здорову вагу;
• Вживайте алкоголь у помірних кількостях.

Читайте також:

Безкоштовно, швидко та ефективно: проста вправа, яка допоможе вам дожити до 100 років

Таким кубикам на животі будуть заздрити всі: які три вправи допоможуть досягти ідеального преса

Названо три вправи, які допоможуть прибрати жир з живота