Після Нового року багато хто ставить перед собою чіткі цілі зі зміцнення організму, однак, як вважають фахівці, радикальний підхід до тренувань може принести більше шкоди, ніж користі.

На одній із дискусій про новорічні резолюції експерти висловили побоювання щодо поширеної мети збільшення фізичної активності, повідомляє видання Daily Mail.

Згідно з недавнім дослідженням, багато людей прагнуть підвищити свій рівень фізичної форми, проте фахівці попереджають від надмірних зусиль. Вони підкреслюють, що це може спричинити не лише фізичні, а й психологічні проблеми, такі як втрата м'язової маси, коливання настрою та навіть збільшення ваги у довгостроковій перспективі.

Даніель Грей, тренер з харчування та персональний тренер із сертифікацією, підкреслює ризики надмірних тренувань, особливо у поєднанні з дієтами, що може призвести до серйозних захворювань.

Енергія в організмі утворюється з вуглеводів, які перетворюються на глюкозу. Проте нестача вуглеводів змушує організм спалювати жир та виробляти кетони. Хоча невелика кількість кетонів безпечна, надлишок може призвести до стану, особливо небезпечного для людей із діабетом 1 типу.

Інтенсивні фізичні навантаження можуть викликати рабдоміоліз, при якому шкідливі речовини потрапляють у кров, що може призвести до ниркової недостатності. У жінок можливий розвиток раннього остеопорозу, а у чоловіків може знизитися лібідо.

Для запобігання цим ризикам фахівці наполягають на застосуванні збалансованого та покрокового підходу до фітнесу. Рекомендується встановлення реалістичних цілей, можливо, із залученням тренера, або поступове та обережне збільшення числа тренувальних днів. Дуже важливо уважно сприймати сигнали свого організму та надавати йому необхідні перерви.

Бажання покращити своє здоров'я та фізичну форму є похвальним, але важливість досягати цієї мети розумним та стійким чином.

Читайте також:

Безкоштовно, швидко та ефективно: проста вправа, яка допоможе вам дожити до 100 років

Таким кубикам на животі будуть заздрити всі: які три вправи допоможуть досягти ідеального преса

Названо три вправи, які допоможуть прибрати жир з живота