Серед численних дієт виділяється середземноморський метод харчування своїм унікальним поглядом на їжу та фізичну активність, надаючи не лише стратегію харчування, а й спосіб життя.

На відміну від традиційних дієт, тут акцент робиться на насолоді різноманітними продуктами, віддаючи перевагу тим, які мають корисні властивості, зазначає CNN.

Такий підхід до харчування, що включає свіжі фрукти, овочі, цілісні злаки, горіхи та мінімальну кількість червоного м'яса та солодощів, був визнаний дієтологами одним з найкращих.

За словами дієтолога Келлі ЛеБланк, привабливість середземноморської дієти полягає в її простоті та гнучкості. Вона передбачає заміну рафінованих зерен цілісними, такими як хліб із цільної пшениці або коричневий рис, а також віддавати переваги перевіреним часом злакам, таким як кіноа або просо. Замість акценту на м'ясі, дієта заохочує різноманітність білків, таких як сочевиця або нут, і наголошує на важливості жирної риби (лосось і сардину), багатої корисними для серця жирними кислотами омега-3.

Середземноморська дієта виділяється своїм особливим підходом до ароматизації страв, використовуючи трави та спеції замість солі, з метою скорочення споживання натрію та збагачення різноманітністю смаків та запахів. Цей аспект дієти підкреслює її всеосяжний погляд на здоров'я, збагачуючи сенсорні сприйняття від їди та сприяючи різноманітному вживанню природних рослинних сполук.

Середземноморська дієта не просто метод схуднення, а повноцінний підхід до життя, що включає свідоме ставлення до їжі, фізичну активність та розвиток соціальних зв'язків.

Середземноморський спосіб життя асоціюється з багатьма користями для здоров'я, включаючи зменшення ризику захворювань, таких як діабет, серцеві захворювання та депресія.

Середземноморський підхід – це не просто дієта, а стійкий, приємний спосіб життя.

Читайте також:

Це дуже смачно: лікарі розповіли про дієту, яка допоможе позбавитися вісцерального жиру.

Фігурі не зашкодить. Топ солодощів, які можна їсти на дієті

Названо найнебезпечнішу закуску, яка перекреслить будь-яку дієту