З 1 січня 2024 року в Україні військовослужбовцям буде збережено доплату до зарплати за виконання завдань чи перебування на передовій.

Розмір зарплат та доплат не зазнав змін із початку нового року, йдеться в матеріалі OBOZ.UA.

Повідомляється, що величина заробітної плати військового залежить як від спеціальності військовослужбовця, так і від того, які завдання він виконує і де.

Наприклад:

  • Бійці протиповітряної оборони та ракетних військ, а також артилеристи, які завдають ударів противнику без перебування у зоні бойових дій, одержують 100 тисяч гривень. Ці виплати розпочалися з 29 вересня 2023 року, надаючи таким військовим понад 30 тисяч гривень, які вони отримували раніше.
  • Військові з командного та штабного складу, які керують частинами та підрозділами, отримують 50 тисяч гривень. Нарахування почалося з 29 вересня, насамперед їм виплачували 30 тисяч гривень.
  • Військові, які розмінюють території поза зоною бойових дій, отримують 30 тисяч гривень. Такі виплати почали сплачувати з 29 вересня.
  • Стрілки, які не беруть участі у виконанні бойових завдань, отримають 20 587 гривень. Тоді як стрілки, які виконують бойові завдання, можуть отримувати значно більше – 50 587 гривень.

Таким чином, учасники бойових дій одержують найвищу зарплату, досягаючи 120 587 гривень на місяць.

У військовослужбовців, які перебувають у складі Збройних Сил України, з'явилася можливість отримання додаткових фінансових коштів на додаток до своєї регулярної щомісячної військової платні за перший контракт.

Розмір цих доплат залежить від військового звання та регулюється відповідною постановою "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу та деяких інших осіб". Максимальні суми виплат встановлені особам офіцерського складу.

Читайте також:

Повинні виплатити понад 21 тисячу гривень: хто з військовослужбовців отримає такі виплати

Скільки мають виплатити військовослужбовцю після його звільнення: важливе роз'яснення

Рада підтримала важливий закон для військовослужбовців: що тепер зміниться у відпустках