Відмова від вживання алкоголю, будь то частковий або повний, може значно знизити ризик розвитку декількох видів раку, що представляє дуже важливі дані у світлі збільшення захворюваності на рак.

Про це повідомляє NEJM.

Ці відомості про зв'язок між вживанням алкоголю та виникненням онкологічних захворювань були надані Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

Проаналізувавши десятки досліджень, дослідники виявили чіткий зв'язок між скороченням вживання алкоголю та зменшенням ризику розвитку певних видів раку, включаючи рак порожнини рота та стравоходу.

Є також обмежена кількість даних, що вказують на те, що зменшення споживання алкоголю може знизити ризик раку молочної залози, гортані та колоректального раку.

Однак дослідники зазначили, що вони мають недостатню кількість доказів щодо зв'язку вживання алкоголю з раком печінки та горла.

Найбільшу увагу вчені зосередили на ацетальдегіді - токсині, що утворюється в організмі за метаболізму алкоголю. Цей токсин виявився ключовим фактором, що сприятиме розвитку раку, пов'язаного із вживанням алкоголю. Зменшення споживання алкоголю знизило вплив цього токсину на організм.

Важливо відзначити, що ВООЗ повідомила про більш ніж 740 тисяч випадків раку, пов'язаних із вживанням алкоголю у 2020 році. При цьому різні канцерогени в алкоголі нерівнозначно збільшують ризик, але за необхідності процес зниження споживання алкоголю є очевидним та обґрунтованим.

Читайте також:

Знижують цукор у крові: названо незвичайні властивості перепелиних яєць.

Заберіть пігулки геть: як підручними способами знизити тиск

Можна сплутати з нездужанням: названі симптоми раку, які виявляються лише вранці