Немає універсального та миттєвого рішення для безпечного схуднення. Цей процес потребує щоденних зусиль та покрокового підходу.

Про це йдеться в дослідження, опублікованому в Obesity Reviews

Важливо виключити чи хоча б обмежити вживання певних продуктів:

  1. Цукрові пластівці для сніданку: Зернові культури з високим вмістом доданого цукру можуть сприяти накопиченню жиру в животі. Вони часто не мають достатнього вмісту білка та клітковини, що може призвести до нестачі поживних речовин, необхідних для почуття ситості.
  2. Багато видів попкорну з мікрохвильової печі містять значну кількість гідрогенізованих масел, що є основним джерелом трансжирів.
  3. Незважаючи на свій смак та зручність, упакована випічка часто містить високий рівень трансжирів та доданого цукру. Рекомендується віддавати перевагу домашній випічці, щоб уникнути споживання трансжирів.
  4. Регулярне вживання смажених продуктів у мережах швидкого харчування може призвести до накопичення жиру в животі.
  5. Оброблене м'ясо, таке як пепероні, ковбаса, м'ясні делікатеси та бекон сприяє збільшенню обсягу талії, а також може підвищити ризик розвитку колоректального раку.
  6. У білому та рафінованому хлібі міститься менше клітковини та поживних речовин у порівнянні з цільнозерновим. Вживання білого хліба пов'язане зі збільшенням вісцерального (черевного) жиру.
  7. Цукерки. З великою кількістю простих вуглеводів легко переборщити. Ці продукти можуть сприяти накопиченню жиру на животі, якщо їх вживати надміру.
  8. Деякі соуси для салатів у пляшках можуть стати причиною збільшення ваги, тому що містять значну кількість трансжирів та насичених жирів.
  9. Батончики для заміни прийомів їжі, рекламовані як "здорові", можуть також сприяти набору ваги. Багато замінників їжі містять високі рівні калорій, жирів, натрію, доданого цукру та рафінованих вуглеводів.
  10. Морозиво може призвести до небажаного збільшення ваги в області живота.

Читайте також:

Безкоштовно, швидко та ефективно: проста вправа, яка допоможе вам дожити до 100 років

Таким кубикам на животі будуть заздрити всі: які три вправи допоможуть досягти ідеального преса

Названо три вправи, які допоможуть прибрати жир з живота