З 1 січня в Україні підвищено вимоги для отримання пенсії у віці 60 та 63 років, що зумовлює необхідність збільшення мінімального стажу роботи.

Про це повідомляє «obozrevatel»

До цього зміни людям вимагалося 30 років досвіду до 60 років, щоб мати право на пенсію, а ті, хто має стаж роботи менше 30, але більше 20 років, могли вийти на пенсію у віці 63 років.

З урахуванням недавніх змін, починаючи з 1 січня, щоб вийти на пенсію у 60 років, люди повинні мати 31 рік стажу, а для виходу на пенсію у 63 роки їм необхідний як мінімум 21 рік стажу. Вимога виходу на пенсію у 65 років залишається незмінною за 15-річного стажу.

Ці зміни відповідають реформам, запровадженим у 2017 році, які передбачали щорічне збільшення на 12 місяців вимог до стажу роботи.

Отже, українцям скоро знадобиться щонайменше 35 років стажу, щоб вчасно вийти на пенсію. До повномасштабної війни середній стаж українців, які виходять на пенсію, складав 32 роки.

Таким чином, для багатьох українців цього року ситуація залишається незмінною, але, починаючи з наступного року, у значної кількості можуть виникнути проблеми з виконанням розширених вимог до роботи перед виходом на пенсію.

Це коригування було зроблено у 2017 році, щоб відкласти ширше підвищення пенсійного віку.

Читайте також:

Читайте уважно: яким буде розмір добровільного пенсійного внеску із січня 2024 року. Роз'яснення

Вам вистачить лише 15 хвилин: як швидко зробити прибирання в будинку після свят – експерти розкрили секрет

Рецепт справжніх яєць "Бенедикт": його вигадали американці в далеких 1890-х роках від похмілля