Незважаючи на війну в Україні, уряд запланував на 2024 рік кілька етапів індексації пенсій, а також зміни в системі нарахування пенсійних виплат.

Про це повідомляє «today»

У 2024 році очікується три етапи підвищення пенсійних виплат: перший очікується на початку року, а потім у березні та липні. Крім того, планується запровадити нову систему розрахунку пенсій.

У січні індексація пенсій зачепить громадян України, які отримують мінімальні та максимальні виплати через підвищення прожиткового мінімуму з 2093 до 2361 гривні. Це відповідає сумам пенсій 2361 та 23610 гривень відповідно.

Найнижчі виплати для чорнобильців та осіб, які отримують мінімальну пенсію після досягнення 65 років з повним страховим покриттям, також будуть перераховані, збільшившись з 2680 до 2840 гривень.

У липні очікується чергова індексація цих категорій, в результаті якої виплати підвищаться до 3200 гривень.

У березні очікується підвищення пенсійних виплат особам, пенсії яких підлягають індексації, при цьому вводиться процедура на основі бальної системи для вирівнювання виплат пенсіонерам, які вийшли на пенсію в різний час.

Точну суму підвищення пенсійних виплат на даний момент не визначено, але очікується, що після індексації 2024 року середня виплата може становити до 6000 гривень.

Читайте також:

Стосується всіх клієнтів: в Ощадбанку скасували блокування карток для низки українців

Захистіть свою усмішку: п'ять простих кроків до здорових зубів

Порядок денний на автомобільних дорогах: до чого готуватися водіям. Важливе роз'яснення коменданта