Гарне волосся - невіддільна прикраса кожної жінки. Воно не тільки втілює природну елегантність, а й визначає особистий шарм та стиль кожної представниці прекрасної половини людства. Зберігати красу волосся і робити їх ще більш блискучими та пишним допоможуть п'ять природних олій.

Про це пишуть Novosti24.

Олія авокадо

Олія авокадо, подібно до самого плоду, насичена білками, корисними жирами, амінокислотами і вітамінами (А, D, E і В6). Вона заповнює порожнечі в стрижні волосини, виниклі внаслідок механічних ушкоджень, і закриває лусочки кутикули, запобігаючи сплутуванню волосся. Важливо враховувати, що ця олія є достатньо щільною, тому може обтяжувати волосся, позбавляючи його об'єму.

Рицинова олія

Ідеальний засіб для стимуляції росту нового волосся. Багата вітаміном Е, мінералами і протеїнами. Рицинова олія містить антиоксиданти, які підтримують рівень кератину в стрижні волоса, роблять його сильним і гладким. Допомагає контролювати випадіння волосся та захищає від лупи завдяки протигрибковим властивостям.

Кокосова олія

Кокосова олія не лише має чарівний тропічний аромат, але й володіє потужним відновлювальним ефектом. Високий вміст вітаміну Е живить волосся зсередини, надаючи йому гладкість і блиск. Багата антисептичними і антиоксидантними властивостями лауринової і каприлової кислот, які захищають шкіру голови і зміцнюють її бар’єр.

Оливкова олія

Оливкова олія є не лише важливою складовою корисного раціону, але й ефективним засобом для живлення і зміцнення волосся. Вона містить природні антиоксиданти і омега-3 жирні кислоти, які зміцнюють структуру волосся і захищають його від пошкоджень вільними радикалами і ультрафіолетовими променями.

Арганова олія

Арганова олія, часто називана "рідким золотом", є однією з найдорожчих і найефективніших масел. Багата вітаміном Е, Омега-3 жирними кислотами і антиоксидантами, які відновлюють сухе і пошкоджене волосся. Вона практично не залишає жирної плівки, дозволяючи використовувати її кожен день і легко змивати.

Читайте також:

Цього не можна робити в жодному разі: правила догляду за волоссям

Волосся буде здоровим і доглянутим: як правильно мити голову

Зимовий арсенал краси: п'ять продуктів, які збережуть ваше волосся цієї зими