Внаслідок масованої ракетної атаки росіян пошкоджено мережі "Укренерго" та обленерго у Києві та його околицях. Все це призвело до відсутності електроенергії у понад 250 тисяч споживачів.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

За даними прес-служби, відновлювальні роботи розпочнуться негайно після ретельної оцінки ступеня пошкодження, проведеного ремонтними бригадами "Укренерго" та обленерго. Наразі не планується впровадження графіків відключень.

За даними прес-служби Міненерго, внаслідок масованого ракетного обстрілу в Києві пошкоджено повітряну лінію, що призвело до відключення кількох підстанцій і знеструмлення 259 тисяч споживачів.

У Київській області високовольтні лінії також пошкоджено внаслідок обстрілу. Без світла опинилися споживачі у Бучанському та Вишгородському районах. Крім того, обладнання підстанції було тимчасово виведено з ладу. Також було відзначено тимчасові порушення у роботі гідроелектростанцій.

У повідомленні наголошується, що енергетики мають намір оперативно відновити обладнання, як тільки ситуація з безпекою дозволить.

За інформацією, наданою КМВА, 2 січня російська армія другий поспіль атакує Україну, застосовуючи великий арсенал повітряного озброєння.

Повітряна тривога тривала приблизно 6 годин. Спочатку противник випустив на столицю України близько півтора десятка дронів-камікадзе Shahed.

За ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС здійснили запуски кількома хвилями крилатих ракет Х-101/Х555Х-55. У той же час, під час ракетної атаки на Київ, понад десяток літаків Міг-31К випустили аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал".

Також сили протиповітряної оборони вразили всі БПЛА Shahed та понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55, а також десяток Х-47М2 "Кинджал" (Тип і кількість остаточно уточнять Повітряні сили).

У повідомленні КМВА наголошується, що внаслідок такої масованої ракетної атаки в столиці сталося руйнування житлової забудови та пошкодження інфраструктури. Постраждали громадяни. На місцях працюють усі служби екстреної допомоги.

Наслідки ракетної атаки по різних районах такі:

  • У Деснянському районі зафіксовано спалах супермаркету;
  • У Дарницькому районі було пошкоджено нежитлові приміщення;
  • У Голосіївському районі сталося падіння уламків на відкритій території;
  • У Печерському районі виявлено уламки на даху 9-поверхового житлового будинку, а також інших багатоповерхових і приватних будинках;
  • В Оболонському районі зафіксовано спалах житлового будинку, падіння уламків на територію нежитлової забудови та складських приміщень;
  • У Святошинському районі відмічено падіння уламків на нежитлову забудову;
  • У Подільському районі стався спалах на ринковій території, пошкодження газової труби, водопостачання та підпал приблизно 6 автомобілів; також уламки впали на нежитлову забудову;
  • У Шевченківському районі виявлено падіння уламків на відкриту територію.